5 sätt att få en balanserad chakraenergi

5 sätt att få en balanserad chakraenergi

Här kommer en grundläggande artikel om hur du kan få en balanserad chakraenergi.

Innan vi börjar med de 5 sätten är det viktigt att veta att det finns 7 chakra energier. Varje chakra har en viss färg, element, mening och sten. Se bilden nedan för vad varje chakra står för.

Så hur går man då till väga för att få ett balanserat chakra?

Det finns många olika sätt som finns på nätet och många av dem stämmer.

Många av dem är enkla och kan göras i ditt bekväma hem.

Meditaton

 Meditation är utan tvekan en av det mest effektiva sättet att få ett balanserat chakra. Det finns många olika chakrameditationer. Varje chakra är associerad med ett ljud eller så kallat bija mantra och en färg. Vi kommer att förklara i nästa blogg en enkel vägledning till hur du kan meditera med hjälp av bija mantra. Detta kan användas för att hjälpa dig gå djupare i din meditation och effektivare.

Din mentala focus under meditationen ska finnas i de positiva effekterna av varje chakraenergi. Genom dess fokus kan du eliminera alla emotionella blockader. Man kan även till och med visualisera under meditationen hur alla emotionella känslor och blockader rinna av dig.

Yoga

Regelbunden yoga är oerhört effektivt. Som meditation kan yoga ge liknande effekter genom att fokusera och visualisera dem olika chakraenergierna. Genom att visualisera färgen på en specifik chakraenergi för varje yogapose kommer du att känna en flöda av energi i samband med att stretcha ut stelheten ur kroppen.

Varje chakra har en specifik yogapose som kan hjälpa dig få dig balanserad. Dem är generellt relaterat till en specifik del av kroppen som är kopplat till en viss chakraenergi.

Andningsövningar / Pranyama

Genom andningstekniker du öka flödet av energi i din kropp och även hjälper dig slappna av. Den bästa pranyama för balanserat chakra är ”Nadi Shodhana”.

Kristaller

Kristaller avger energi och kan hjälpa dig koppla till olika delar av ditt medvetande. Varje chakra har en associerad kristall vilket kan höja din välmående och balans.

- Rotchakra: hematit, granat, obsidian

- Sakrala chakra: karneol, bärnsten, topas

- Solar plexus chakra: citrin, jaspis, tigeröga

- Hjärtchakra: rosenkvarts, amazonit, malakit.

- Halschakra: turkos, akvamarin

- Tredje ögats chakra: ametist, lapis lazuli.

- Kronchakra: Kvarts, månsten

Välj kristallen som anknutet på den chakran du vill fokusera på. Du kan också välja en av varje för ett totalt chakra balansering.

Eteriska oljor

Aromterapi kan användas för olika typer av syften. Dessa växtbaserade aromoljor kan även användas för chakra balansering. Som kristallerna kan olika typer av aromoljor kopplas till en viss chakraenergi.

Oljorna används genom att andas in doften eller att applicera på din hud. Det är viktigt att tänka på vid direkt applicering att späda ur oljan med exempelvis kokosolja eller olivolja då den koncentrerade aromoljan kan ge eventuellt hudirritation om inte utspädd.

Hoppas detta kan ge dig en grund till hur du kan balansera din 7 chakra energier😊


Leave a comment

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


You May Also Like